София, бул. Стамболийски 130-132
088 920 8966; 02 822 1847
kristanita@abv.bg

Ето кой се нуждае от детегледачка – 4 основни типажи родители, които имат нужда от гледане на дете

В услуга за Вашия дом

Ето кой се нуждае от детегледачка – 4 основни типажи родители, които имат нужда от гледане на дете
4 типа родители, които наемат детегледачка

Много хора са се обръщали към нас при нужда от детегледачка и винаги са оставали доволни от услугите ни. През годините забелязахме, че основните причини родителите да имат нужда от гледане на дете могат да се сведат до 4: когато работят много, когато имат нужда и от време за себе си, когато са притиснати от времето и обстоятелствата и когато имат новородено и по-голямо дете (деца). Грижата може да е почасова или целодневна, а предимството на бавачката е, че детето на се откъсва от дома си и винаги е в присъствието на възрастен, който ще му обърне индивидуално внимание.

Общото между всички семейства, които наемат помощник за гледане на детето им е, че са всеотдайни и грижовни и именно заради това желаят някой да им помогне вместо да се разкъсват между семейството, работата и задълженията.

Ето и 4-те основни типажи родители, които търсят детегледачка:

Вера - Щастливата майка

Вера – Щастливата майка

Тя има новородено бебе и дете в детската градина (или училище). Има нужда от помощ с воденето и прибирането на по-голямото дете. Предпочита времето, което прекарва с двете си деца да е пълноценно (вкъщи, в парка, с приятели), вместо да го прекара в препускане по задължения по прашните улици. Има нужда от помощ и когато първото дете е с вирус и не трябва да е в непосредствен досег с бебето.

В този профил влизат жени с разнообразни професии, на различна възраст и с различно семейно положение. Обикновено има стабилна работа и е в отпуск по майчинство, а близките ѝ са хора, чието работно време не позволява да са непрекъснато насреща. Ако бебето се е родило през зимата, то не винаги е подходящо да бъде извеждано до учебното заведение на голямото дете (било то заради времето или заради грипа и настинките).

Тези жени са страхотни майки, умеещи да постигат баланса в семейството с лекота.


Саня - Бизнес дамата

Саня – Бизнес дамата

Тя пътува много, работи до късно и е на отговорна позиция. Нуждае се от помощ, когато е на път, в командировка, на срещи с клиенти и партньори. Понякога работи до късно, през уикенда или през нощта. Има стабилна професия и си обожава работата. Понякога е собственик на малък бизнес, друг път е мениджър в голяма компания. Обикновено съпругът ѝ е в подобно положение и не може да се редува с него за гледането на детето. Това не значи, че пренебрегва децата си, а че натоварването ѝ изисква възрастен човек на линия. И е преценила, че плюсовете на детегледачката са повече от тези на детските заведения.

В този типаж влизат улегнали жени, щастлив брак и добре развиваща се кариера. Тяхната независимост и организационни способности по правило ги правят добри майки, които дават страхотен пример за личностно израстване.


Десислава - Всеотдайната майка

Десислава – Всеотдайната майка

Тя е всеотдайна майка. Работи, но през цялото останалото време е отдадена на децата и семейството – гледа ги, играе с тях, присъства на всички техни важни събития. За нея майчинството е призвание, а семейният уют е ценност. Именно затова, понякога, има нужда от няколко часа без децата – за да обърне малко внимание на себе си, на съпруга си, на хобитата си, на приятелите си.

В този профил влизат жени на различна възраст и с разнообразни професии. Те постигат баланса, от който сплотеното семейство се нуждае, без да пренебрегват и самите себе си. Това ги прави спокойни и уверени майки.


Мария - Притисната от обстоятелствата

Мария – Притисната от обстоятелствата

Тя е притисната от външни фактори като работа на смени (включително нощни), грижа за болен родител или липса на съпруг. Всеотдайна майка е, но ѝ е необходима помощ с децата – някой, който да ги гледа, докато тя отсъства.

В този типаж влизат всякакви родители и обикновено са в това амплоа временно, докато решат проблемите, които се явяват като пречки в житейския им път.


Ако имате въпрос – свържете се с нас!

 

Споделете: