София, бул. Стамболийски 130-132
088 920 8966; 02 822 1847
kristanita@abv.bg

Ето защо грижата за възрастни хора по домовете означава спокойствие

В услуга за Вашия дом

Ето защо грижата за възрастни хора по домовете означава спокойствие
личен асистент у дома

Все повече хора избират личен асистент за своите възрастни близки хора, а основните причини са следните:

  • Всички знаем, че в дома си сме по-спокойни, а за възрастните хора тази сигурност е още по-важна. Ето защо личният асистент вкъщи е много повече от грижа – той създава опора и усещане за независимост.
  • По-сплотено семейство. Много от нашите клиенти споделят, че когато асистентът е поел част от отговорностите за възрастния им роднина, общуването в семейството е станало по-спокойно и пълноценно. Това е така, защото когато човек получи помощ за битовите задължения, печели много повече време за лични разговори, за индивидуално внимание или просто за моменти прекарани заедно. Когато сте на работа, можете да сте спокойни за ежедневието на роднините си, а щом се приберете при тях, имате възможност да ги попитате за емоциите и чувствата им, вместо да се товарите основно с обслужването им.
  • Професионални грижи. Понякога състоянието на вашите близки изисква специализирана и/или медицинска помощ, която не всеки може да полага с лекотата на професионалиста. Част от внимателната грижа за нашите възрастни роднини е да им осигурим адекватна подкрепа, извършвана с увереност. Личните асистенти са достатъчно опитни да сведат дискомфорта и болката до минимум, да обърнат внимание на притесненията и капризите, да успокояват и да вдъхват надежда.
  • Индивидуалното отношение е един от най-важните аспекти, когато става въпрос за болни и трудноподвижни хора, а има ли по-добър начин за това от грижата в собствения дом? Съобразяваме се не само със състоянието на възрастния човек, но и с битовите му нужди и поддържането на домакинството.
  • Взимаме предвид и нуждите от слънце и чист въздух и придружаваме на освежаващи разходки сред природата.
  • И (не на последно място) знаем, че повечето възрастни хора имат нужда да посетят болница или да ходят редовно на лекар. Част от нашите асистенти са медицински лица и придружават пациентите до изследвания и прегледи при специалисти. При нужда, можем да осигурим и транспорт с линейка.

Основахме фирма „Кристанита“ преди 8 години с единствената цел да бъдем полезни в грижата за дома и близките ви. Днес, редом до себе си, имаме стотици доволни клиенти; хиляди случаи, в които сме осигурили спокойствие и милиони усмивки, които сме спечелили чрез усърдието си и заради подкрепата ни към всеки човек.

Затова продължаваме да споделяме своя опит с акцент върху човещината. В същото време не изпадаме в детайлна конкретика, защото това е обобщения ни опит, а в конкретните ситуации подхождаме индивидуално.

Ако имате въпроси относно личните ни асистенти, не се колебайте да се свържете с нас. Работим в София и областта и осигуряваме топло и внимателно обгрижване.

Споделете: