София, бул. Стамболийски 130-132
088 920 8966; 02 822 1847
kristanita@abv.bg

Кога и на кого е необходим личният асистент?

В услуга за Вашия дом

Кога и на кого е необходим личният асистент?
4 типажа, които най-често разчитат на помощта на личните асистенти

Тук описваме 4 типажа, които най-често разчитат на помощта на личните асистенти и тяхната незаменима помощ в моментите, когато възрастните ни роднини имат нужда от грижа, а ние сме възпрепятствани от работа и грижи по децата си.


Сандра - Работещата

Сандра – Работещата

Тя работи много, грижовна е към семейството и дома си, но иска да отменя своите възрастни родители в ежедневието и грижата за хигиената и здравето. Сандра знае, че грижата за старите хора не може да е свързана единствено с бита. Затова този тип грижи тя делегира на професионалист, а за себе си запазва моментите на емоционално общуване и човешка грижа за по-широки потребности като общуване, личен разговор с близките, доверен човек за споделяне.

В този профил влизат хора на различни възрасти, с различно семейно положение и социален статус. Общото между тях е, че времето не стига за всичко и се налага да се намери помощ в лицето на професионален личен асистент.


Кристанита – В услуга за Вашия дом!

 

Катя – Грижовната

Възрастните родители на Катя имат нужда от по-специални грижи за бита, хигиената и здравето. Необходимо е да има човек на разположение по цял ден, а Младите работят или гледат семейства и деца. Затова решението е личен асистент – професионалист, който може да отмени хора в положението на Катя, човек който ще се погрижи за стария човек и болежките му, за дома му и ще му прави компания.

В този профил влизат различни хора в различни житейски ситуации. Общото между тях е, че искат да отдават заслужените пълноценни грижи за своите родители, но не смогват по обективни причини, като работа, специфично здравословно състояние и по-специфични нужди на възрастния човек.


Пламен - Разсъдливият

Пламен – Разсъдливият

Пламен е интроверт, не е свикнал да се грижи всеотдайно за някого, а и не изградил емоционални взаимоотношения със своите родители. Изпитва огромна обич и признателност към своите родители, но е свикнал да се доверява на специалисти, когато става въпрос за специфични неща, каквато е грижата за здравословното състояние на старите хора. Затова неговият избор е личен асистент, който да помага в бита и хигиената, а за себе си оставя синовното общуване.

В този профил влизат мъже и жени от различни възрасти, които са свикнали да разчитат на професионална помощта в грижата за дома и семейството. Обикновено те самите са професионалисти, експерти, кариеристи или собственици на бизнес и са свикнали с делегирането на задачите така, че натоварването да е оптимално.


Петър - Възпрепятстваният

Петър – Възпрепятстваният

Петър е ангажиран със задачи от различно естество, които изискват да присъства на твърде много места в един и същи момент. Което, разбира се, е невъзможно. Затова той разчита на личен асистент, който да го отменя, докато успее да пристигне. Такива задачи са малки деца вкъщи, работа на смени, командировки, влошено здраве, родител в болнично заведение. Понякога помощта на личния асистент е в дома на възрастния родител на Петър, особено когато се налага стриктно да се следи взимането на лекарства в определен час. Друг път асистентът се грижи за човек настанен в болнично заведение почасово, докато Петър е на работа.

В този образ може да влезе почти всеки от нас. И това може да стане в почти всеки житейски момент. Важното е, да сме спокойни и уверени, когато правим избор дали да потърсим човек да ни замени в грижата за дома, гледането на деца или в грижата за възрастните ни роднини.


Ако имате въпрос – свържете се с нас!

Споделете: