София, бул. Стамболийски 130-132
088 920 8966; 02 822 1847
kristanita@abv.bg

Защо хората наемат домашни помощници?

В услуга за Вашия дом

Защо хората наемат домашни помощници?

Представяме 4 типажа, които имат нужда от домашни помощници и тяхната мотивация

Много различни хора са се обръщали към нас при нужда от помощ в домакинството и винаги са оставали доволни от услугите ни. С течение на времето забелязахме, че има 4 основни причини хората да търсят домашна помощница: липса на време, приоритети извън домакинството, натоварена работа и най-често срещаната – желание за повече време с близките и семейството.

Поддържането на дома е един от основните ангажименти, а предимствата на домашните помощници са много. Тяхната помощ не се изчерпва само с професионално почистване, а и с отмяна в много от най-времеемките дейности в дома. Благодарение на тях семействата могат да си обърнат повече внимание, да се отдадат на любими дейности и да се порадват на заслужената си почивка.

Общото между всички клиенти, които ни наемат за помощ в домакинството е, че са грижовни и ценят високо домашния уют. Времето и енергията са ограничени ресурси, а децата и близките – винаги са приоритет. Именно заради това все повече хора желаят професионалист да им помогне вместо да се разкъсват между домакинстването, семейството, работата и задълженията.

Вижте 4-те основни профила, които се доверяват на домашна помощница:

Лора - Истинска професионалистка

Лора – Истинска професионалистка

Лора обожава семейството и семейния уют, но предпочита да го създава чрез отношение към дома и пълноценно време прекарано със семейството. Заема отговорен пост, има сложна професия, често отсъства от дома и за да си осигури време с близките, предпочита да възложи домакинската работа на друг. За целта се доверява на фирма с препоръки, чиито домашни помощници са професионалисти с опит. Лора „върти къщата“ с отдаденост, но за нея главата на домакинството е по-скоро организатор, който не се свени да делегира част от задълженията си. По този начин не се налага един от членовете да е преуморен толкова, че да няма сили за семейни дейности.

В този профил влизат жени и мъже, които: имат собствен бизнес; които работят на отговорни постове; чиито професии изискват много учене, пътуване и личностно развитие.


Хриси - Балансирана личност

Хриси – Балансирана личност

Хриси е от хората, които винаги търсят баланс в живота. Не случайно не обича да е зарината от задължения, от които не може да вдигне глава, въпреки че е активна и дейна личност. Ето защо не е учудващо, че при разпределянето на домакинската работа и свободното време, това което тя търси е равновесие. Поверила е част от домакинската работа на професионална домашна помощница, а спечеленото време влага в приятни семейни преживявания.

В този типаж влизат семейства, за които семейният уют се постига чрез сплотеност и взаимоотношения, а не единствено чрез физическа работа при грижата за дома.


Мая - Независима и свободолюбива

Мая – Независима и свободолюбива

Мая обича живота, приключенията и пътешествията. Обича да разполага със себе си и времето си. Има много хобита, социални контакти и приятели. Иска да се развива не само като личност, но и професионално. Обича да учи, научава и изучава… И го прави – непосредствено в ежедневието си, в професията си и чрез пътешествия и досег с различни култури.

В този профил влизат млади хора и семейства със свободолюбив дух. Понякога с деца, които имат повече приоритети в организацията на ежедневието, но са запазили своята независимост.


Лили - Съвременна жена

Лили – Съвременна жена

Лили е съвременна жена и като такава е подредила приоритетите си поставяйки на първо място своето развитие и любими дейности.

Независима е и винаги постига целите си. А те често са извън дома – в кариерата, в социалните контакти, в социалното положение. Това не се променя, когато се сдобие със семейство и деца. Тогава основните й задължения й са други, но духът й остава непроменен. И заедно с цялото семейство се отдава на пътуване, реализация, приятни изживявания. Обича реда вкъщи, но работи за него само заради крайния резултат, не и заради самото извършване. Ето защо предпочита да се довери на професионалисти в почистването на дома. Така не просто прехвърля едно задължение на друг – тя разбира, че когато човек извършва несвойствена работа, резултатите са незадоволителни. А професионалните домашни помощници имат познанията, рутината и професионализма. За нея остава поддържането на реда и чистотата, а понякога, чисто по женски, декорацията на дома и изпипването на детайлите.

В този образ влизат жени от всякакви възрасти, професии и семейно положение. Ако човек не обича домакинската работа като млад, няма да я заобича и по-късно. Тук не става въпрос за мързел или нежелание за справяне с отговорностите. Тези жени са дейни и са добри домакини. Но само защото искат резултата, а не самото действие. В момента, в който могат да си позволят да наемат професионалист, който да ги отмени, се възползват. Това не просто ги облекчава, но и им дава възможност да избират. И нещата, които са останали за тях, ги вършат с повече удоволствие.


Ако имате въпрос – свържете се с нас!

Споделете: