София, бул. Стамболийски 130-132
088 920 8966; 02 822 1847
kristanita@abv.bg

Притча за виновните и винаги правите

В услуга за Вашия дом

Притча за виновните и винаги правите
виновните и винаги правите

Едно време в едно село живеели две семейства. В едното съпрузите непрекъснато се карали, а в другото винаги царували разбирателство и любов.

Упоритата жена от семейството с вечните скандали не можела да разбере как съседите им никога не се карат и това непрекъснато я глождело. Затова един ден пратила съпруга си да провери защо е така.

Съпругът надникнал тайно през прозореца на съседската къща и видял как мъжът в семейството бутнал една ваза, която паднала и се счупила. И тогава съседът си помисли: „Ето сега ще започне скандала!“

Но за негова изненада жената се приближи до съпруга си и спокойно казала: „Извинявай, скъпи! Аз съм виновна, не съм сложила добре вазата.“ На което съпругът отговорил: „Не, скъпа, ти извинявай! Вината ми е, че не я забелязах.“

Съседът се прибрал умислен. Съпругата му с вълнение го попитала за тайната на семейното благополучие. А съпругът отговорил:

– Цялата работа е в това, че в тяхното семейството всички са виновни, а в нашето всички сме винаги прави…


Четете още от невероятните Притчи и приказки за семейството и живота или вижте професионалния ни блог в услуга на Вашия дом и семейство.


Споделете: