София, бул. Стамболийски 130-132
088 920 8966; 02 822 1847
kristanita@abv.bg

Кога ни е необходима помощ от болногледач?

В услуга за Вашия дом

Кога ни е необходима помощ от болногледач?
помощ от болногледач

Болногледачът оказва незаменима помощ на хора, които са болни, трудноподвижни, на рехабилитация или в следоперативен период. Често пъти е необходим и на възрастни хора с хронични заболявания, които трябва да се следят от професионалист и за които личният асистент не е достатъчен като квалификация.

Тук описваме 4 типажа, които най-често разчитат на помощта на болногледачите, когато техните близки имат нужда от грижа, а те са възпрепятствани от работа и служебни ангажименти.


Цвета - Загрижената

Цвета – Загрижената

Необходима е денонощна грижа за неин роднина в болница. Тя поема основната част от отговорностите, но има нужда някой да я сменя. Именно нейната всеотдайност към болния човек я мотивира да се обърне към болногледач – защото е много по-добре да потърси помощ от квалифициран специалист, особено през нощта, когато и болничният персонал е в намален състав.

В този профил влизат хора на различни възрасти, с различно семейно положение и социален статус. Общото между тях е, че времето не стига за всичко и се налага да се намери съдействие в лицето на професионален болногледач.


Цвета - Загрижената

Здравка – Отдадената

Болният човек е в дома ѝ и тя прави всичко по силите си, за да му окаже нужната грижа и подкрепа. Напълно е отдадена, осигурила е и време за него. Но болният човек има нужда от специфични медицински грижи и по-добре те да се извършват от квалифицирано лице.

Този типаж обобщава хора в различни житейски ситуации. Общото между тях е, че са напълно отдадени в пълноценното си внимание към своите роднини, а осигуряването на професионална помощ от болногледач е проява на отговорност към тях.


Теодор - Отдалеченият

Теодор – Отдалеченият

Теодор е много е далеч от дома на болния. Грижи се за него, често на смени с други роднини, но му трябва и помощ от медицинско лице. Изключително всеотдаен е, но и е свикнал да се доверява на специалисти, когато става въпрос за специфични неща – точно такава е грижата за здравословното състояние на болните хора.

В този профил влизат хора от различни възрасти, които са свикнали да разчитат на професионална помощта в грижата за дома и семейството.


Стоян - Работещият

Стоян – Работещият

Стоян работи много, пътува чест по служебни ангажименти и има нужда от помощ в отговорностите към своя болен роднина през деня. Предпочита да се довери на болногледач, тъй като става въпрос за специфично здравословно състояние. Понякога е достатъчно болногледачът да идва почасово, но ако здравословното състояние на пациента е по-тежко, се налагат целодневни грижи.

В този образ може да влезе почти всеки човек, в почти всеки житейски момент. Важното е, да сме уверени, когато правим избор дали да потърсим човек да ни замени в грижата за болните близки или ще успеем да се справим самостоятелно.


Споделете: