София, бул. Стамболийски 130-132
088 920 8966; 02 822 1847
kristanita@abv.bg

Кога препоръчваме среща с психолог на нашите клиенти?

В услуга за Вашия дом

Кога препоръчваме среща с психолог на нашите клиенти?
среща с психолог

Включихме в услугите си консултация с психолог, защото понякога на нашите клиенти се налага да се справят с трудни житейски ситуации, „жонглирайки“ и с ежедневните си задачи.

Да гледаш болен роднина продължително време е тежко изпитание за психиката и за двете страни и често вътрешното натоварване води до конфликти, които иначе биха могли да бъдат избегнати. Да си на легло след травма или операция е сериозно изпитание, особено за хора, които по принцип са активни и самостоятелни. Да лавираш между деца, дом и кариера в повечето случаи прилича на бясна надпревара с времето, в която не остава време да сложиш в ред мислите си. Да живееш с тийнейджър и да се стараеш да правиш най-доброто за него, докато той си е в някакъв свой си свят, често води до изостряне на сетивността и вътрешните притеснения.

Всичко това е част от живота и всички ние сме били изправени пред подобни сценарии. В някои ситуации товарът на плещите ни е много тежък, а не винаги е необходимо да се справяме съвсем сами. Понякога просто ни трябва малко помощ и е добре да знаем откъде да я получим.

Да обръщаме внимание на психичното си здраве е не по-малко важно от грижите за физическото състояние. Точно както ходим на лекар и зъболекар, спортуваме и се храним здравословно… Точно така трябва да търсим помощ от специалист, когато имаме душевни терзания. Не е необходимо да чакаме до последно. Даже напротив – понякога именно навременната среща с психолог може да предотврати навлизането в психологически проблеми, депресивни състояния или нервни разстройства.

Консултацията с психолог протича като най-обикновено човешки разговор. И докато ние споделяме своите неприятности, междуличностни конфликти, притеснения и емоции, той може да прецени до каква степен сме се задълбочили в тях и на какво разстояние сме от постигането на жадуваното спокойствие, щастие и пълноценен живот.

Освен странична, неговата гледна точка е и професионална. Той може да забележи заучени модели, които повишават тревожността ни или житейски подходи, които ни възпрепятстват да сме щастливи. Като специалист, психологът може да ни насочи към освобождаване от страховете ни чрез различни терапевтични похвати. Ще ни помогне да опознаем самите себе си и да открием коя наша черта ни тласка към грешни решения и как да я редуцираме. И обратно – кои наши характеристики са силни и как да ги превърнем в свои „оръжия“ срещу негативните мисли и влияния. Или как да разговаряме с близките си така, че да излезем от затворения кръг на безкрайните разговори и да започнем да комуникираме пълноценно.

Психолозите и психологическите консултации отдавна не са табу. Но доста често не усещаме точния момент, в който да отидем на консултация.

Затова Ви препоръчваме да го направите, когато имате притеснения за нещо, вместо да чакате да стигнете до непреодолим проблем.

В заключение: Както не веднъж сме казвали – ние, от „Кристанита“ сме в услуга на Вашия дом и семейство! Ето защо периодично разширяваме обсега на услугите си и организирахме възможност за психологическите консултации – защото Вашето емоционално състояние е от първостепенна важност за създаването на сплотено семейство и уютен дом. Не отлагайте – свържете се с нас!Вижте още:
3 ползи от срещите с психолог, за които нямаше да се сетите

Споделете: